Hogyan válasszunk jó tetőcserepet?

Remek tetőcserepek

Remek minőségű tetőcserepek

Bár úgy véljük, a cserépvásárlás nagyon egyszerű dolog, azért vannak olyan szempontok a tetőfedő anyag kiválasztásakor, amit nem szabad figyelmen kívül hagynia sem a tervezőnek, sem a tetőfedőnek. Ugyanis több szempontból is kell mérlegelniük, hogy milyen cserép kerüljön a házra. A cserép és más tetőfedő termék műszaki és fizikai paraméterei mellett az esztétikai megjelenés is sokat vet a latba. A tető a ház koronája – mondják – ezért fontos, hogy mutatós és tartós legyen. Uralni fogja a ház és környezete arculatát.

 

Vásárlás előtt mindenképp érdemes egyeztetni tehát a ház tervezőjével a tetőfedő szakemberrel, aki el tudja mondani, milyen is legyen a cserép, a különféle tetőszerkezeti elem a csapadékbiztos és jó vízelvezető tulajdonsága mellett. Sokan előnyben részesítik az égetett agyagot, kerámiát, de nem mindenki van tisztában azzal, hogy milyen előnyökkel jár, melyek a döntő érvek mellette?

A tetőfedéssel kapcsolatos alapvető elvárások számosak. Már korábban szóba került a csapadékbiztosság és a vízelvezetőség.  A tetőcserepek vízzáró hornyainak, illetve a duplafedésnek köszönhetően teljes vízzárást és széllel szembeni ellenállást nyújtanak. A kerámiatető – más anyagokkal szemben – lélegzik, szellőzik, így nyáron a tetőtér nem melegszik fel, télen nem hűl ki. Mindemellett fagyálló és tűzálló, ami megint újabb olyan szempont, hogy érdemes megfontolni vásárlását. Aki minőségi tetőcserepet szeretne vásárolni, az ma már online is megteheti, mégpedig a http://www.tetocserepem.hu/ oldalon keresztül. Itt az ismert Tondach termékek találhatók meg elsősorban.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>